Uanset om du er køber eller sælger af en ejendom eller en grund, er der mange juridiske forhold, som du skal tage stilling til.

Køberrådgivning

Selvom de fleste ejendomme sælges gennem ejendomsmæglere, som anvender en standardformular fra Dansk Ejendomsmæglerforening, skal du som køber være opmærksom på, at ejendomsmægleren er sælgers rådgiver, og ejendomsmægleren varetager derfor som udgangspunkt alene sælgers interesser.

Som køber er det derfor vigtigt at få en advokat til at gennemgå købsaftalen og eventuelt ændre betingelserne, så du stilles bedst muligt.

Det er vigtigt, at købsaftalen indeholder alle jeres mundtlige aftaler.

Du skal være opmærksom på, at et advokatforbehold ikke automatisk er anført i købsaftalen. Du skal selv bede mægleren om at få det indsat, inden du skriver under.

Ved at anvende et advokatforbehold får du mulighed for at få advokaten til at gennemgå dokumenterne, og selvom du har skrevet under, kan du stadig nå at fortryde, hvis vi finder forhold, som gør, at du alligevel ikke kan/vil købe boligen.

Vi hjælper dig også, hvis det efterfølgende viser sig, at der er mangler ved den ejendom du har købt.

Sælgerrådgivning

Er du sælger, kan vi hjælpe dig med rådgivning om salget af din ejendom, uanset om du benytter ejendomsmægler eller ej. Også som sælger har du mulighed for at anvende et advokatforbehold, så vi kan gennemgå købsaftalen, inden denne er endelig.

Vi hjælper dig

Vores rådgivning omfatter altid et personligt møde med dig, hvor vi sammen gennemgår handlens dokumenter. Vi oplyser dig her om juraen bag ved aftalen, hvad du skal være særlig opmærksom på, herunder hvad der er almindeligt, og hvad der eventuelt ikke er almindeligt. Herudover drøfter vi tillige kort økonomien og din familieretlige situation.