Boligadvokat: Rådgivning ved køb/salg af bolig

August 2024
At købe eller sælge en bolig kan være svært og kræver en god forståelse af papirarbejdet, handlens og ejendommens dokumenter. En boligadvokat vil hjælpe dig og beskytte dine interesser under købsprocessen.
Boligadvokat

Hvad er en boligadvokat

En boligadvokat er en professionel rådgiver, som udelukkende varetager dine interesser, når du køber eller sælger en bolig. Hvis du skal købe eller sælge en bolig, f.eks. et hus, en lejlighed eller et sommerhus, kan det være en god idé at få hjælp fra en boligadvokat. En boligadvokat kan hjælpe dig med bedre at forstå processen og sikre, at alt går problemfrit. Din boligadvokat vil gennemgå alle dokumenter, der er relevante for køb af din bolig, og sørge for, at du får den bedst mulige handel.

Der er mange faldgruber og små detaljer, man skal være opmærksom på, når man køber eller sælger sin bolig. Uden professionel rådgivning kan det ende med at koste dig mange penge i eventuelle erstatningskrav og uforudsete udgifter.

Men med professionel rådgivning kan mange eventuelle problemer og uforudsete omkostninger blive opdaget allerede i købsprocessen. Boligadvokaten gennemgår købsaftalen og handlens øvrige dokumenter, herunder samtlige af ejendommens dokumenter. Dette kan være både tilstandsrapport, elinstallationsrapport, energimærke, ejendomsdatarapport, ejendommens tingblad, BBR-meddelelse, jordforureningsattester, ejerskifteforsikringstilbud m.v.

Gode grunde til at bruge en boligadvokat:

    • Få hjælp til at forhandle, hvis der er problemer med ejendommen, såsom at få sælgeren til at betale for reparationer eller give et prisnedslag.
    • Få hurtigt svar på dine spørgsmål eller bekymringer, og bliv informeret hele vejen igennem.
    • Bedre beskyttelse og ro i sindet, når du køber eller sælger en ejendom. En boligadvokat vil hjælpe dig med at forstå og forberede de forskellige dokumenter og den nødvendige dokumentation.

 

Hvornår skal jeg bruge en boligadvokat?

Du bestemmer selv, hvornår du vil have hjælp af en boligadvokat. Mange beder boligadvokaten om at tjekke købsaftalen, udarbejde og tinglyse skødet, se på refusionsopgørelsen og håndtere kommunikationen mellem køber og sælger. En boligadvokat hjælper ikke kun med enkelte opgaver, men sørger også for at afslutte en handel. Dette kaldes en komplet berigtigelse.

Ønsker du at købe eller sælge en fast ejendom, anbefaler vi at man indsætter et rådgiverforbehold (også kaldet advokatforbehold), hvor man i købsaftalen skriver ned, at køber eller sælgers advokat skal godkende handlen, før denne kan betragtes som endelig.

 

Sådan hjælper vores boligadvokater dig

    • Vi gennemgår købsaftalen og alle relaterede dokumenter.
    • Vi hjælper med at forhandle vilkårene i købsaftalen, såsom pris og overtagelsesdato.
    • Vi rådgiver om servitutter og forpligtelser.
    • Vi ser på ejendommens forsikringsforhold.
    • Vi informerer dig om lokale bestemmelser, f.eks. en lokalplan.
    • Vi tjekker tilstandsrapporten, elinstallationsrapporten og energimærkningen.
    • Vi rådgiver om ejerskifteforsikring og forureningsspørgsmål.

Planlægger du at sælge eller købe en ejendom?

Vores erfarne boligadvokater er altid klar til at besvare dine spørgsmål. Du forpligter dig ikke til noget ved at kontakte en af vores boligadvokater for at få mere at vide om, hvordan de kan hjælpe dig.

Kontakt os